Blog

Avrupa Sağlık Hizmetinde Yalın Dönüşüm Zirvesi, 14-15 Mart 2017, BRÜKSEL

leanhealthcaresummit2017banner
Duyurular & Basından Haberler

Avrupa Sağlık Hizmetinde Yalın Dönüşüm Zirvesi, 14-15 Mart 2017, BRÜKSEL

(3rd LEAN HEALTHCARE TRANSFORMATION SUMMIT – EUROPE)

ABD merkezli Catalysis (eski adıyla ThedaCare Center for Healtcare Value) ile Belçika’daki CHU-UCL NAMUR Hastanesi işbirliği ile 14-15 Mart Tarihleri arasında üçüncü Avrupa Yalın Sağlık Zirvesi gerçekleştirildi. Yirmiden fazla ülkedeki yaklaşık 100 kuruluşta görev yapan 300’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen zirveye Yalın Enstitü Yalın Sağlık danışmanlarından Prof. Dr. M. Ayberk Kurt da katıldı.

John Toussaint ve Daniel Jones gibi yalın düşüncenin kurucu liderleri zirveye ev sahipliği yaptılar. Danimarka Mental Sağlık Hizmetleri CEO’su Martin Lund, İngiltere Western Sussex Hospital CEO’su Marianne Griffiths, Belçika CHU-UCL Namur Hastanesi CEO’su Patrick De Coster ve Antwerp Üniversite Hastanesi CEO’su Johnny Van der Straeten gibi üst düzey yöneticiler de kurumlarında gerçekleştirdikleri yalın dönüşüm deneyimlerini paylaştılar.  Ayrıca Amerika ve Avrupa’dan katılan pek çok katılımcı iki günlük zirve boyunca kişisel yalın sağlık deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu.

Toplantı öncesinde 13 Mart’ta aralarında Yalın Hastane kitabının yazarı Mark Graban’ın da bulunduğu bir grup eğitmen tarafından düzenlenen dört farklı çalıştay gerçekleşti. Sonrasında, 16 Mart’ta Brüksel Bölgesinde uzun zamandır sağlıkta yalını uygulamakta olan St Luc, CHU-UCL Namur ve Antwerp Üniversite Hastanesine (UZA) GEMBA turları düzenlendi.

leanhealthcaresummit2017Prof. Kurt Lean Hospitals (*) kitabının yazarı Mark Graban ve Amerika’daki ThedaCare hastane zincirinin eski CEO’larından On the Mend kitabının yazarı John Toussaint (Catalysis’in CEO’su) ve Beyond Heroes (*) kitabının yazarı Kim Barnas ile birlikte

(*) Lean Hospitals ve Beyond Heroes kitapları Yalın Enstitü tarafından Türkçe’ye çevrilmiş ve Beyond Heroes kitabının editörlüğünü Prof. Kurt yapmıştır. Yalın Enstitü’den temin edilebilir.

Bu seneki zirvede ilk kez John Toussaint, Kim Barnas ve Patrick De Coster başkanlığında, Türkiye’den Prof. Dr. M. Ayberk Kurt’un da katıldığı 24 kişilik Yalın sağlık konusunda deneyimli yönetici ve danışman özel bir oturumda bir araya geldi. Çalışma grubu Avrupa’daki sağlık kuruluşlarının yalın yolculuklarındaki deneyimlerini paylaşma ve birbirlerinden öğrenmelerine yönelik olası yöntemleri  Exploring Future Lean Learning (Gelecekteki Yalın Öğrenimin Keşfi) konulu A3 çalışması ile değerlendirdiler. Zirve hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Yorum Yaz

Apple Servisi Beylikdüzü Apple Servisi